Spíš než o fakta se debata o zdanění v Česku opírá o politické pozice a názory.
Jedna z největších firem rozvážejících v Česku jídlo radí lidem objednávat si jídlo kdykoli a kamkoli – prostě proto, že se vám chce.
Jak vytvořit ekonomický systém, který by namísto růstu a zisků upřednostňoval péči, udržitelnost a kvalitu života? To řešila třídenní konference Beyond Growth.
Největší německý železniční dopravce Deutsche Bahn představuje další opatření v boji s klimatickou změnou.
S německou publicistkou a kurátorkou Adrienne Goehler jsme se bavily o tom, jaké dopady může mít základní nepodmíněný příjem na umění, ekologii i životy žen po celém světě.
V časech krize zpravidla vítězí ty myšlenky, které jsou po ruce. Co všechno bychom měli změnit v dnešní přelomové, krizové době?
Příklady žen, které dokázaly efektivně a citlivě řešit problémy spojené s pandemií, jsou podobně inspirativní jako přístup některých političek ke klimatické krizi. Inspirovat by se měli i muži.
V souvislosti s řešením pandemie se začalo mluvit o decentralizaci. Idea je správná, je na ni však Česká republika připravena?
Pravidelné zprávy Social Watch hodnotí vývoj v jednotlivých zemích z hlediska sedmnácti aspektů udržitelného rozvoje definovaných OSN. Byla zveřejněna letošní zpráva pro Českou republiku.
Politolog z Freie Universität Berlin Andreas Wanke hovoří o univerzitních programech environmentální udržitelnosti a o spolupráci s místními studentskými hnutími.
Nezisková organizace Nesehnutí uspořádala v Brně happening za udržitelnou mobilitu. Ke kampani se můžete přidat do konce září.
ANO a pravicové strany zamítly granty pro organizace Auto*Mat a Arnika.
Nakupování organických a etických nezávadných produktů možná uleví vašemu svědomí, ale lepší svět rozhodně nepřinese.
Hrozba klimatické změny vede pracující v ohrožených oblastech k promýšlení radikálních ekologicky progresivních řešení.
V Berlíně se minulý týden konala masivní demonstrace proti industriální výrobě potravin, agrochemickému průmyslu a velkochovům.
V posledním dílu seriálu o odpovědném přístupu k módě se podíváme i do ideální verze budoucnosti tohoto odvětví.
Další díl seriálu o politice módy dává spotřebitelům návod, jak za oblečení utratit méně, a přitom získat více.
Šetření je v oblasti módního průmyslu opakem šetrnosti. Tématem dalšího dílu seriálu o udržitelné módě je globální provázanost jednotlivých problematik „fast fashion“.
Ve třetím dílu seriálu o udržitelné módě se zaměříme na proces výroby a zpracování materiálu.
V dalším díle seriálu o politice módy se blíže podíváme na její udržitelnost z hlediska fungování oděvního průmyslu po celém světě.
Přetiskujeme desatero ekonomických návrhů, které by mohly inspirovat současné evropské levicové hnutí.
Přinášíme první díl seriálu o politice módy, který připravuje expertka na udržitelnost v módním průmyslu Kamila Boudová.
Proti ničivým dopadům módního průmyslu lze bojovat i šetrnou a uvědomělou spotřebou.
Módní preference se v globalizovaném světě mohou stát aktem občanské angažovanosti. Také výroba oblečení má totiž svou etickou a ekologickou stránku.
Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale i významným společenským činitelem a politickým nástrojem. Tentokrát uvádíme rozhovor s Dagmar Milerovou Práškovou, analytičkou potravinové bezpečnosti organizace Glopolis – Pražského institutu pro globální politiku. Mluvili jsme o potravinové soběstačnosti a udržitelných i neudržitelných modelech zemědělství ve […]
Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale i významným společenským činitelem a politickým nástrojem. Rádi bychom představili gastronomii jako vstupní bránu občanské angažovanosti a poukázali na alternativy, které začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami. Nabízíme exkurz do dějin gastronomie v dobách […]
Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale i významným společenským činitelem a politickým nástrojem. Rádi bychom představili gastronomii jako vstupní bránu občanské angažovanosti a poukázali na alternativy, které začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami. Nabízíme exkurz do dějin gastronomie v dobách […]
Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale i významným společenským činitelem a politickým nástrojem. Rádi bychom představili gastronomii jako vstupní bránu občanské angažovanosti a poukázali na alternativy, které začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami. Nabízíme exkurz do dějin gastronomie v dobách […]