Česko má na dosah historicky největší vítězství v boji za důstojnější život zvířat. Zbývá jediné: aby politici vyslyšeli názor veřejnosti.
Do Evropy a Severní Ameriky se vrací odvěká pochoutka, která by mohla vyřešit problémy s nedostatkem zdravých potravin.
Během své půlroční zkušenosti pracovala Saša Uhlová také v továrně na výrobu sladidel Canderel. Nemohla by práce vypadat nějak takto?
Kniha Žlutý baron rozbíjí obraz Andreje Babiše jako poctivého podnikatele, kterému jde o blaho občanů. Ke zvrácení vývoje volebních preferencí to ale nestačí.
O dětské stravě na čistě rostlinné bázi jsme hovořili s učitelkou a popularizátorkou veganství u dětí Jitkou Urbanovou.
Rozhovor se specialistkou na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimákovou o škodlivém jídle nejen ve školách, tlaku potravinářské lobby a takzvané pamlskové vyhlášce.
Peníze, které se ročně nalijí do živočišného průmyslu, by mohly najít ekologičtější i etičtější využití, například v podpoře rostlinného hospodářství.
Pokud chceme pečovat o naši planetu, měli bychom vyloučit z jídelníčku maso, vejce a mléčné výrobky.
Studie mezinárodní organizace Oxfam upozornila na závažné porušování zaměstnaneckých práv v americkém drůbežím průmyslu.
Francouzi zakázali supermarketům vyhazovat neprodané jídlo. Problémy ale začínají už při jejich výrobě.
Začala největší veganská událost v Praze: Veganské hody. Kreslířka Toy Box nám poskytla text ke své výstavě, kterou bude na akci prezentovat.
„Je nesmyslné odvést zvířata z pastvin, zavřít je do velkochovů a krmit je tím, co vypěstujeme,“ říká Philip Lymbery, autor knihy Farmageddon.
Alternativy začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami. Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale také politickým nástrojem. Produkce i samotná konzumace potravin bývala prakticky ve všech kulturách a u všech etnických skupin spojena s něčím, co bychom mohli nazvat mýtem. […]
Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale i významným společenským činitelem a politickým nástrojem. Rádi bychom představili gastronomii jako vstupní bránu občanské angažovanosti a poukázali na alternativy, které začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami. Nabízíme exkurz do dějin gastronomie v dobách […]
Alternativy začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami. Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale také politickým nástrojem. Snaží se představit gastronomii jako vstupní bránu občanské angažovanosti. Když dnes a denně vcházíme do supermarketu, lze snadno podlehnout dojmu, že máme na […]
Konečně nastal správný čas. Teď, anebo nikdy – máme šanci nastavit si lepší životosprávu. Je přece ověřené, že výběr stravy má zásadní vliv na zdraví. Taková změna navíc není žádná věda, slýcháváme. Zdá se, že receptů a tipů je nespočet, i celebrity se s námi rády dělí o své zkušenosti. Supermarkety oplývají zbožím z celého světa […]