farmáři | Deník Alarm

Jediné, co můžeme dělat, je modlit se za déšť

Dlouhotrvající sucha mají negativní dopad na chov zvířat. Tráva, která neroste, i zdražující se krmivo představují pro farmáře čím dál větší problém.

Saša Uhlová
Proč jsem se stal veganem

Pokud chceme pečovat o naši planetu, měli bychom vyloučit z jídelníčku maso, vejce a mléčné výrobky.

George Monbiot
Nevíme, co jíme

Tváří v tvář nevybíravým praktikám potravinářského průmyslu je někdy těžké se rozhodnout, co jíst.

Bára Adlerová
Férovou kytku ke Dni žen

Proč se u nás tak těžko shánějí české řezané květiny a co se skrývá za těmi z ciziny?

Markéta Vinkelhoferová
Gastronomie krize: Zelená revoluce ukradena

Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale i významným společenským činitelem a politickým nástrojem. Tentokrát uvádíme rozhovor s Dagmar Milerovou Práškovou, analytičkou potravinové bezpečnosti organizace Glopolis – Pražského institutu pro globální politiku. Mluvili jsme o potravinové soběstačnosti a udržitelných i neudržitelných modelech zemědělství ve […]

Tomáš Uhnák