V regionálních médiích je jednodušší nepohodlné novináře umlčet. To chceme v Mostě změnit

Naše redakce začíná od ledna působit na Mostecku. V novém díle videopořadu si o tomto projektu i o politickém životě na Mostecku povídáme s novou regionální redaktorkou Ester Klimeckou.

Foto: Studio Alarm

Od ledna je redakce Alarmu přítomná na Mostecku, kde zakládá svou první regionální pobočku. S naší novou šéfovou regionální redakce Ester Klimeckou si v novém díle Studia Alarm povídali Saša Uhlová a Jan Bělíček. Proč má smysl sledovat politické a společenské pohyby právě na Mostecku? A proč má smysl rozvíjet právě regionální žurnalistiku? Jakými problémy trpí lidé v tomto regionu a jak může kvalitní informování o dění v regionech zlepšit důvěru v demokracii a zvýšit kvalitu rozhodování obyvatel v každodenním životě?

Tento komentář byl podpořen grantovým programem Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Tento článek mohl vzniknout jen díky podpoře čtenářů

Podpořte nás

Jan Bělíček je literární kritik a novinář. Od konce roku 2019 je šéfredaktorem Alarmu, který v roce 2013 spoluzakládal. Píše o literatuře, kultuře, ale i politice a společnosti. S Pavlem Šplíchalem moderuje podcastu Kolaps a společně s Evou Klíčovou vytvářejí literární podcast TL;DR. | [email protected]

Saša Uhlová je novinářka, od roku 2017 je redaktorkou Alarmu. Vystudovala romistiku na Karlově univerzitě a v minulosti pracovala jako terénní výzkumnice a učitelka. Ve svých textech se věnuje sociálním tématům a pracovním podmínkám.

Ester Klimecká zastává pozici regionální redaktorky a píše o Mostě a Ústeckém kraji. Baví ji mapování mikrokosmu bývalého uhelného regionu, ať už se jedná o environmentální témata nebo témata sociálních nerovností. Vystudovala bohemistiku.