Podpořte knihu Pay Gap: Kratší konec provazu. Zbývají jen tři dny

Kniha vycházející z populárního podcastu Pay Gap pomůže ženám lépe pochopit jejich práva na pracovišti. Pomozte nám ji přivést na svět.

Deník Alarm
Grafika Alarm / Bára Idesová

Už jen tři dny zbývají do konce naší crowdfundingové kampaně na podporu knihy Šárky Homfray a Lucie Václavkové Pay Gap: Kratší konec provazu. Obě autorky dobře znáte z podcastu Pay Gap, který už druhým rokem vychází pod hlavičkou Alarmu. Podcast i tato kniha se věnují především tomu, jak v Česku vypadá pracovní život žen a jaká jsou jejich práva na pracovišti. Jak poznat šikanu na pracovišti, jak skloubit práci a rodinu, jaké jsou výhody a nevýhody flexibility, co můžete dělat se švarcsystémem nebo jak se bránit v nepříjemných situacích? To jsou jen některé z témat, kterým se kniha věnuje.

Kniha vyjde už za pár měsíců a v naší kampani si ji teď můžete předobjednat nebo prostě jen podpořit její vznik. Do konce kampaně zbývají ještě tři dny a k dosažení finální částky nám momentálně zbývá něco málo přes padesát tisíc korun. Pokud se do kampaně zapojí sto z vás, máme vyhráno. Tato částka nám umožní zaplatit náklady na tisk a také zajistí spravedlivou odměnu pro autorky a další lidi, kteří se na přípravě nové publikace podíleli. Český knižní trh často nejhůře odměňuje právě ty, bez nichž by žádné knihy nemohly existovat – autory a autorky. To se nyní snažíme změnit a můžete nám s tím pomoct.

Kniha Pay Gap bude nejen zevrubným průvodcem tím, jak vypadá pracovní život českých žen, ale přinese i celou řadu praktických rad a příkladů dobré nebo naopak špatné praxe. Svým způsobem tak půjde o vzdělávací příručku, která má potenciál usnadnit život desetitisícům žen. Určitě má smysl být od začátku u toho!

Čtěte dále