Sedmá edice Vitamin Marketu představí nespočet kreativních tvůrců, výtvarné workshopy a novinky z oblasti gastronomie

Sedmá edice Vitamin Marketu se uskuteční 26. 5. v brněnské kulturní fabrice Industra. Událost opět představí desítky prodejců, a to jak etablované designéry, tak úplně nové značky. Svou účast potvrdili slovenská módní značka Buffet, šperkařka a čerstvá absolventka UMPRUM Anna Rusínová, umělecký kolektiv Hilda nebo deník Alarm. Mimo to se můžete těšit na rukodělné workshopy, elektronickou hudbu a skvělé jídlo.

pr
Foto Vitamin Market

Vitamin Market je největší denní událostí komunitního a kulturního centra Vitamin. Vznikla na podporu malých živnostníků a studentské tvorby napříč kreativním spektrem. Odehrává se třikrát ročně v Brně a pokaždé představí více než 50 značek a tvůrců z oblasti výtvarného umění, designu, odívání, kosmetiky, elektronické hudby a lokálního jídla.

Z důvodu rekonstrukce domovské základny Vitaminu v Zábrdovicích se událost uskuteční v nedalekém kulturním prostoru Industra. „Záleží nám na tom, abychom i po dobu rekonstrukce Vitaminu rozvíjeli kulturu v té samé městské části a spolupracovali s místními spolky. Z tohoto důvodu byl zimní Vitamin Market v Káznici na Bratislavské a jarní bude v Industře v areálu Nové Zbrojovky,“ vysvětlují organizátoři.

Vitamin Market se navíc postupně rozvíjí o off program a to v podobě rukodělných a výtvarných workshopů, které jsou pro návštěvníky zcela zdarma. Během dne se budete moci zapojit do komunitního malování s uměleckým kolektivem SMÄD nebo výroby sešitu ze zbytkového materiálů s papírnou Reformát.

Neméně důležitý je i kurátorovaný výběr projektů, které zaštiťují občerstvení. Market již tradičně představí nové kolektivy i z oblasti gastronomie. Moderní twist specialit slovenské a české kuchyně bude servírovat projekt Hodokvas a vietnamskou kuchyni budete moci ochutnat od bistra Ba Saigon. Jako na většině Vitamin akcí, ani na Marketu nebude chybět ducavá elektronická hudba v režii spřátelených DJs.

Termín: 26. 5. 2024,10–19h

Vstup: Zdarma

Lokace: Industra, Lazaretní 925/9, 615 00 Brno – Zábrdovice

Kontakt: +420 739 225 610, [email protected]

FB: VITAMIN MARKET spring edition, IG: @vitaminmarketbrno

 

Seznam účastníků:

Oblečení

Variegaty

Johana Skalová

Kunterakt

Matúš Hlavatý

Slowtrashion

Revive

Merry Shark

Ikony Vintage

Vintage Aťák

Buffet

Soninono

 

Doplňky

Anna Rusínová

Kaltwie

4oh4.studio

Zuzanino

Undie

Adéla Holešová

Mumray

Airbo

Funk the bead

Krina Runaway

Fey Nomen

Magic of aura

 

Interiér

Z hlíny květ

Bohemian lab

Hilda kolektiv

Break your own cube

Ad astra

Veronika Maříková

Studio studimo

Květinový dítě

Alarm

Cosarosa

Reformát

 

Grafika/Ilustrace/Fotka

Anna Poláková

Miroslava Novakova

Gregor12345678910

Katzie

Oáza klidu

Pavol Godiska

Ockas Prints

Cenné papíry

Eva Rotreklová

Jakub Čáp

Vesmírná Elis

Jiří Král

Linolea

 

Food produkty

Nuttio

Ajala

Rodinné vinařství Jedlička

 

Catering

Hodokvas

Ba Saigon

 

Workshopy

SMÄD

Reformát

 

Hudba

Edits

Máúcta

Mintak9

Čtěte dále