Hudba na Mostecké slavnosti za téměř 4 miliony. Necelá čtvrtina půjde pro kapelu Divokej Bill

Letošní Mostecká slavnost bude větší než obvykle. V hudebním programu vystoupí více než 28 hudebních interpretů včetně rockové kapely Divokej Bill – ta obdrží rekordní honorář 847 tisíc korun.

elm
Foto Chmee2, Wikimedia Commons, CC BY 3.0

Hudební program letošní Mostecké slavnosti bude stát město Most minimálně 3,7 milionu korun, jak ukazují dosud zveřejněné smlouvy s hudebními interprety. Značná část přitom připadne kapele Divokej Bill – ta za své hodinové vystoupení obdrží celých 847 tisíc korun včetně DPH. Před dvěma lety přitom vystoupení téže kapely na Mostecké slavnosti stálo jen o něco více než polovinu této částky – 484 tisíc.

Mostecká slavnost je každoroční masovou událostí, kterou pořádá radnice – ta o ní pravidelně referuje jako o „mostecké kulturní události roku“.

Letošní hudební program Mostecké slavnosti je obrovský – na třech pódiích vystoupí více než 28 hudebních kapel a interpretů – většina z nich patří mezi český popový nebo rockový mainstream. Vedle kapely Divokej Bill je v programu i hudební skupina Jelen, Tomáš Klus, Čechomor, Ben Cristovao, Dalibor Janda, Adam Mišík a další. Všichni mimo kapely Divokej Bill ovšem mají honoráře řádově nižší. Druhý nejvyšší honorář obdrží hudebníci Yzomandias a Nik Tendo – 432 tisíc. Třetím nejdražším vystoupením bude to od popové skupiny Jelen, která obdrží honorář 375 tisíc. Ben Cristovao a Tomáš Klus jsou zaplaceni stejně – oba interpreti získají od města 363 tisíc. Naopak poměrně známý zpěvák a herec Adam Mišík dostane jeden z nejnižších honorářů – necelých 100 tisíc včetně DPH.

Mostecká slavnost je každoroční masovou událostí, kterou pořádá radnice – ta o ní pravidelně referuje jako o „mostecké kulturní události roku“. V minulosti zde vystoupila například i Ewa Farna nebo Vypsaná fiXa, letošní ročník bude ale daleko větší než ročníky minulé.

Tento článek byl podpořen grantovým programem Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Čtěte dále