Alarm zůstává na Mostecku, a to jen díky vám! Děkujeme

Děkujeme vám za podporu naší mostecké redakce. S regionální žurnalistikou to myslíme vážně a budeme ji dále rozvíjet. Stále nám s tím můžete pomoci.

red
Ilustrace Alarm / Jan Šrámek

Redakce Alarmu zůstává na Mostecku a bude i nadále informovat o tom, co se v této části republiky děje. Chceme být zdrojem informací pro místní občanskou společnost, ale našim cílem je také přitáhnout mediální pozornost z center k lokální politice. Právě na komunální úrovni se často vytvářejí celorepublikové názorové trendy. Pro stabilitu a blahobyt společnosti jako celku je totiž klíčové, aby se měla co nejlépe každá její část.

Pro vstup do regionů jsme se rozhodli z toho důvodu, že se jedná o slepou skvrnu českého mediálního provozu. Ten je silně centralizovaný a v důsledku toho opomíjí řadu zkušeností a perspektiv, které zkrátka nejsou z centra vidět. Pozorujeme to v médiích skoro každý den. Pražští novináři bagatelizují každodenní problémy běžných lidí a snaží se veřejnost přesvědčovat, že žijeme v nejlepším možných světů.

Právě nedostatek empatie k odlišným zkušenostem je jedním z hlavních důvodů toho, proč upadá důvěra veřejnosti k médiím. Životy mnoha lidí zkrátka nekorespondují s tím, co se píše v největších českých denících. Naše redakce měla od začátku za svůj hlavní cíl dostávat do mediálního prostoru perspektivu přehlížených a opomíjených. Z tohoto důvodu je rozšíření Alarmu na Mostecko zcela logickým krokem.

Pokud však má mít tato naše práce efekt, musíme být v Mostě přítomní dlouhodobě. Rozhodli jsme se náš mostecký tým sestavit čistě z lidí, kteří v Mostě žijí a mají k němu silný vztah. Nepíšeme tedy o Mostu, ale z Mostu a postupně budeme naše působení rozšiřovat na celý Ústecký kraj, přestože Most zůstane i nadále středem našeho zájmu.

I když se nám podařilo vybrat cílovou částku, boj za udržení mostecké redakce tím nekončí. Pokud vám záleží na jejím stabilním a dlouhodobém rozvoji, budeme velmi rádi, když se stanete pravidelnými přispěvateli. Do konce kampaně zbývá ještě několik dní, a můžete se do ní tedy stále zapojit. Každý dar jde na další rozvoj tohoto projektu a vytváření zázemí pro stabilní práci mostecké redakce.

Pokud se stejně jako my domníváte, že jakákoliv změna k lepšímu musí začínat u dobře informovaných a aktivních občanů na lokální úrovni, staňte se pravidelnými dárci!

Čtěte dále