Vyhoření Petra Šestáka se zmítá v betonovém korytě stereotypů

Po nějaké době jsme v TL;DR rozebírali knihu, kterou jste vybrali v hlasování. V něm s velkou převahou vyhrálo Vyhoření Petra Šestáka.

Foto Miamibrickell, Flickr, CC BY 2.0 DEED

Vyhoření Petra Šestáka jsme přečetli možná jako poslední recenzenti v zemi. A překvapilo nás, jak moc by se ta kniha dala vyrešeršovat z textů na Alarmu, kde jsme psali o zhoubě automobilismu, aktivismu proti SUV, gig ekonomice i o městech, která jsou vstřícná k cyklistům. Autor své dopravní drama navíc rámuje neudržitelností globálního kapitalismu. Přesto, jak můžeme prozradit už zde, nás kniha nijak neuhranula. Jak se to mohlo stát? Poslechněte si v novém díle TL;DR.

Kromě disputace nad Šestákovým románem se také pobavíme o nominacích na ceny Magnesie Litera a stručně okomentujeme diskusi, kterou rozproudil minulý, „básnický“ díl TL;DR.

Tento článek mohl vzniknout jen díky podpoře čtenářů

Podpořte nás

Jan Bělíček je literární kritik a novinář. Od konce roku 2019 je šéfredaktorem Alarmu, který v roce 2013 spoluzakládal. Píše o literatuře, kultuře, ale i politice a společnosti. S Pavlem Šplíchalem moderuje podcastu Kolaps a společně s Evou Klíčovou vytvářejí literární podcast TL;DR. | [email protected]

Eva Klíčová je literární kritička a publicistka. Psaní se věnuje od roku 2009. Členkou redakce Alarmu je od roku 2022. Společně s Janem Bělíčkem tvoří literární podcast TL;DR. Kromě literatury píše také o filmech a kulturně společenských tématech. | [email protected]