Redneck #122: Musí se americké odbory naučit i prohrávat?

Americké odbory za sebou mají téměř půlstoletí propadu. V uplynulé dekádě si ale po sérii dílčích úspěchů někteří odboráři začali dělat naděje, že jejich temné období je u konce. O nejaktuálnějších porodních bolestech potenciální renesance odborářského hnutí v USA je 122. díl podcastu Redneck.

Matěj Schneider

Americký odborový svaz United Auto Workers (UAW) sice letos na jaře zaznamenal průlomovou výhru v továrně Volkswagenu v Tennessee, ve fabrice Mercedesu v Alabamě se mu ale o několik týdnů nepodařilo na vítězství navázat. Vedení UAW se navíc potýká s potenciálním skandálem.

Co udělali odboráři v Alabamě špatně? Je zmíněný skandál vykonstruovaný, nebo se UAW nezbavila dřívější zkorumpovanosti? Jaké plány má šéf svazu Shawn Fain? A nejsou prohry nedílnou součástí zvýšené odborářské aktivity? O tom všem je dnešní díl Rednecku.

Všechny díly podcastu si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Podcast Redneck vzniká díky partnerství s redakcí serveru Voxpot.

Čtěte dále